Ólomüveg és tűzzománc

Egri István üvegművész

„Egy új ólomüveg tervezése egy meghatározott közösségi, vagy egyéni térbe felvet egy bizonyos felelősség vállalást. Mivel egy ilyen alkotást hosszabb időre szánnak, a tervezésénél, szín és formavilágánál fogva is az időtálló alkotás elérése a cél, ami attól válik bonyolultabbá, hogy mint önálló művészi alkotás mind egyéni, mind korjegyeket is kell hordoznia. Az én munkáim általában erősebben egyéni vonásúak, mint egyetemesek, ez valószínűleg az egyéniségemből fakad.” 

Egri András - A tűzzománc és olajfestés mellett, ólomüvegablak tervezéssel és restaurálással is foglalkozik

Munkái a valós és absztrakt határán, egy sajátos, múltban gyökerező szimbólumrendszerrel ellátva probálják kifejezni a mai modern világ összefüggéseit és komplexitását, a mai ember vívódásait, magányát és esetleges győzelmeit mintázza.

Vdovkina Anastasia - Tűzzománc művész

A moszkvai születésű Vdovkina Anastasia tűzzománc munkái mesteri módon használják ki az anyag tulajdonságait, egyedi világot alakítva ki életének egy- egy az időszakához kapcsolódó érzéseit, élményeit fogalmazta képeit a harmónia, a részletekre való odafigyelés és a tökéletes kompozíció jellemzi.